Verzorging en onderhoud van de sieraden.

Dit is voor u een advies om zo lang mogelijk plezier te kunnen houden van uw sieraad.

- Het sieraad dient u niet te dragen wanneer u naar bed gaat. Dit in verband met transpireren (veroorzaakt een reactie op het sieraad, door 
de PH-waarde van uw huid ) gevaar voor verstikking en extra slijtage in de nacht.
- Vermeid ruw werk zoals huishoudelijk werk, sporten enz. de kans bestaat dat u de sieraden verliest of beschadigd.
- Vermijd schoonmaakmiddelen, chloor, zouten en vele soorten zepen, deze zijn funest voor de sieraden.
- Let op met haarlak, crèmes, make-up en vooral parfum. Het advies dan ook om uw eerst op te maken, uw haar te doen, parfum op te spuiten en deze te laten drogen en als laatste uw sieraden op te doen.
- Gelieve ook niet te douchen en te baden met de sieraden.
- En heel belangrijk, geen zilver badjes of andere chemische middelen gebruiken op de sieraden.
- Vooral geen glassex of kant en klare glasdoekjes.

Dequino gebruikt verzilverde ornamenten zoals de sluitingen, kastjes voor de stenen enz. (en dit alles is nikkel vrij). Deze kunnen na verloop van tijd, of door intensief dragen verkleuren. Dit komt door de PH-waarden in uw huid (deze is bij de ene hoog en de andere laag) en processen van buitenaf!

Tips voor de verzorging;


- Om u sieraad te reinigen of op te frissen kunt u met licht lauw water het sieraad afspoelen en afnemen/drogen met een gladde doek. Leg hem daarna in het daarvoor bestemde sieraden doosje die u bij het sieraad heeft gekregen.
- Brillenreiniger spray waar geen agressieve middelen in zitten kunt u ook goed gebruiken om u sieraden mee op te frissen, dan kunt u ook de sieraden droogpoetsen met een gladde doek.
- Of met het hieronder vernoemde sieraden poets doekje, speciaal voor zilver en verzilverde sieraden. Te verkrijgen bij een van onze verkooppunten of neem geheel vrijblijvend contact met ons op om deze doek eventueel aan te schaffen.

verzorging en onderhoud van de sieraden